Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین سنتی علم‌گردانی یکی از سنت دیرینه مازندرانی‌های علوی تبار بوده که در ایام شهادت سالار شهیدان(ع) برگزار می‌شود. ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمازندران، مازندران خاستگاه تشیع و دیار تبلور و تجلی شور و عشق حسینی و میراث‌دار فرهنگ علویان عاشورایی تبار بوده که عشق و ارادت خاصی به امامان معصوم و ائمه اطهار(ع) دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مازندران عطر و بوی حسینی می‌گیرد و مردم این دیار با اجرای سنتهای کهن و دیرینه خود به استقبال عزای خاندان عصمت و طهارت (ع) می روند.

یکی از آیین‌های کهن و دیرینه مردم مازندران که با عشق و شور خاصی در شب تاسوعا و روز عاشورا در شهرها و روستاهای مختلف برگزار می‌شود، سنت علم شویی و علم گردانی در این استان بوده که اخیرا به عنوان اثر ملی در میراث ماندگار این کشور به ثبت رسیده است.

مراسم علم‌گردانی، علم شویی و سلام دادن با علم در مازندران همواره به عنوان سنت دیرینه و فراموش نشدنی نسل به نسل و سینه به سینه به امروزیان منتقل شده و نمادی از مظهر عشق و ارادت به علمدار صحرای دشت کربلا ابلفضل العباس(ع) محسوب می‌شود.

در این مراسم جمع زیادی از پیر و جوان و مرد و زن ارادتمند به حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش حضور پیدا می‌کنند از شهرها و روستاهای مختلف به نزدیک‌ترین و پیرترین علم منطقه می روند و با تکان دادن یا علم گردانی به ساحت مقدس امامان معصوم و ائمه اطهار سلام عرضه می‌دارند.

کردستان|محرم دیار گروس از «علم گردانی» تا «خاکی‌ترین آیین عاشورایی»+تصاویرمراسم سنتی علم گردانی در بندر دیر برگزار شدعلم گردانی در روستای هزاوه اراک+ تصویر

در این مراسم همه هیئت‌های مذهبی و عزاداران از مساجد و تکایا با پای پیاده به راه می افتند و با علم‌هایی که از جنس چوب و نقره با قدمت تاریخی هستند علاوه بر حفظ وحدت و همدلی، ارادت خود را به حضرت ابلفضل العباس(ع) نشان می‌دهند.

این مراسم همه ساله در شهرهای مختلف مازندران به ویژه در محله پیرعلم بابل و رستمکلای بهشهر با شور و شعف خاصی برگزار می‌شود.

ضرورت ثبت سنت‌های تاریخی مازندران

یکی از عزاداران حسینی در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت: سالهاست که برای شرکت در این مراسم با عزاداران حسینی از مساجد، تکایا و هیئت‌های مذهبی همراهی می‌کند.

وی افزود: در گذشته پدران و نیاکان ما علم گردانی را برای اثبات عشق و ارادت خود به امام حسین(ع) و خاندان پاک و مطهر وی و یاران باوفای ایشان در شهرها و روستاهای محل سکونت خود اجرا می‌کردند و امروز این سنت حسنه که از نیاکان ما به ما ارث رسیده با شور و حال خاصی در نقاط مختلف استان اجرایی می‌شود.

یکی از عزاداران حسینی(ع) با اشاره به اینکه علم شویی، علم‌گردانی و سلام دادن با علم یکی از سنت‌های دیرینه استان مازندران بوده که با اجرای آن شور و حال خاصی به عزاداران منتقل می‌شود. بیش از دو دهه بوده که افتخار حضور در این مراسم سنتی را دارد و هر ساله با شور خاصی در استان در حال برگزاری است.

این عزادار حسینی(ع) با اشاره به ثبت این سنت دیرینه در آثار ملی کشور گفت: آیین‌های مختلفی در شهرهای مختلف مازندران در ایام محرم و صفر اجرایی می‌شود که مسئولان باید برای حفظ و حراست از این آئین‌ها در راستای ثبت آن در آثار ملی کشور تلاش کنند.

وی افزود: در گذشته علم کافی و تکنولوژی لازم برای ثبت آیین‌های سنتی و مذهبی وجود نداشت و یا اگر بود به اندازه وضعیت کنونی پیشرفته نبود و اغلب سنت‌ها سینه به سینه انتقال یافته و همه باید برای حفظ و ثبت آن در تاریخ کوشا باشند.

گزارش از هومن رمضانیان

انتهای پیام/

R41358/P4001/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۷۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی از برگزاری هفتمین جشنواره ملی فرهنگی هنری اشکواره حسینی و شروع به کار دبیرخانه این جشنواره در مازندران به میزبانی آمل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین جوادی، صبح امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اولین جلسه جشنواره ملی اشکواره حسینی با مدیران اجرایی و دبیران با محوریت شروع به کار هفتمین دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اکنون دبیرخانه این رویداد ملی فرهنگی هنری در آمل فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی افزود: هفتمین دوره این اشکواره در شش بخش رسانه، تئاتر خیابانی، عکس، شعر، و داستان کوتاه و بخش کودک و نوجوان برگزارمی شود.

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی ادامه داد: بخش نوجوان آن در چهار بخش سرود گروهی، قصه‌گویی و نقالی، شعرخوانی و خاطره‌گویی و روایت‌گری خواهد بود.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری برای اولین محوریت اشکواره علاوه بر نهضت عاشورا، شهدای راه قدس به آن اضافه شد، گفت: با تأکیدات رهبری در خصوص حماسه بزرگ قدس، تصمیم گرفتیم محوریت این اشکواره را در کنار قیام امام حسین (ع)، شهدای راه قدس نیز باشد تا از زبان هنر به این جریان پرداخته شود.

دبیر اجرایی هفتمین دوره اشکواره حسینی با ابراز رضایت از استقبال زیاد علاقمندان به این اشکواره در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این شش دوره اتفاقات خوبی افتاد و شاهد پربار شدن این اشکواره بودیم و این باعث می‌شود تلاش‌مان را بیش از پیش برای بهتر شدن انجام دهیم‌.

کد خبر 750809

دیگر خبرها

  • دختر مازندرانی ستاره روز نخست مسابقات وزنه‌برداری کشور
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی؛ زنده یاد سید اسماعیل نصرالهی
  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی
  • قهرمانی تیرانداز ملی‌پوش مازندرانی در کشور
  • تیرانداز ملی‌پوش مازندرانی قهرمان کشور شد
  • ملی‌پوش مازندرانی تیراندازی، قهرمان کشور شد
  • برپایی نخستین جشنواره غذای سنتی در شهر مریانج
  • برپایی آیین های عزاداری شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در مازندران