Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا علوی تبار روز پنجشنبه در همایش " اصلاح طلبان، انتخابات و چالش های پیش رو " در تالار دکتر شریعتی دانشگاه اصفهان افزود: در روش بهبود خواهی حکومتی، تلاش می شود از طریق انتخابات و عوض کردن ترکیب نیروها در داخل حکومت، موازنه این نیروها به نفع دموکراسی تغییر یابد.

این تحلیلگر سیاسی با تاکید بر اینکه تاکتیک اصلی و راهبردی بهبود خواهی حکومتی، شرکت در انتخابات و پیروز شدن در آن و تغییر ترکیب و موازنه قواست، اظهارداشت: هرگاه بهبود خواهی حکومتی به دیوار برخورد کرد، جنبش اجتماعی به آن جان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دوران ریاست جمهوری رفسنجانی، بهبود خواهی حکومتی در برخی وزارتخانه ها مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش عالی و تا حدی، وزارت کشور داشتیم، اضافه کرد: اما در این دوره، جنبش اجتماعی وجود نداشت.

علوی تبار با اشاره به اینکه پس از سال ۸۴ بهبودخواهی حکومتی وجود نداشت اما جنبش اجتماعی ضعیفی داشتیم که در جایی قدرتمند هم شد، خاطرنشان کرد: هیچ کشوری در منطقه نمی تواند سه میلیون نفر را به خیابان بیاورد که حتی بطری آب خود را روی زمین نیندازند اما ما این کار را کردیم.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: در زمان ریاست جمهوری خاتمی، هر ۲ روش یعنی بهبودخواهی حکومتی و جنبش اجتماعی بود به طوری که روزنامه ها و جنبش های دانشجویی و زنان فعالی داشتیم که هرگاه حکومت در جایی متوقف می شد به آن انرژی می دادند.

وی با بیان اینکه انتخابات از ۲ دیدگاه " هدف"  و " روش " برای اصلاح طلبان اهمیت دارد، اظهارداشت: انتخابات آزاد و منصفانه از اهداف اصلاح طلبان است.

وی با بیان اینکه اصلاح طلبی در ایران با مفهوم دموکراسی و مردم سالاری پیوند خورده است، گفت: نظام سیاسی دموکرات، چهار ویژگی دارد که شامل حکومت دارای قدرت محدود و پاسخگو، جامعه مدنی گسترده و اثربخش، رعایت شدن حقوق اساسی مردم و انتخابات آزاد و منصفانه است.

علوی تبار با بیان اینکه در جامعه مدنی گسترده، مردم در قالب انجمن ها متشکل هستند و مستقل از حکومت، خواسته های خود را مطرح می کنند، اظهار داشت: رعایت حقوق اساسی و سیاسی مردم باید مستقل از دین، ایدئولوژی سیاسی، جنسیت، قومیت و موقعیت های اقتصادی و اجتماعی باشد.

این فعال سیاسی اضافه کرد: در انتخابات آزاد و منصفانه سلیقه های مختلف باید حق نامزدی داشته باشند و از امکانات عمومی به نحو یکسان برخوردار شوند در حالی که در جامعه ای که اختلاف های اقتصادی زیاد باشد انتخابات، عادلانه نیست اما می تواند منصفانه باشد.

وی با اشاره به دیدگاه روش تحقق خواسته های اصلاح طلبان تاکید کرد: راهبردهای گذار به مردم سالاری چندان وسیع نیست و با ۲ معیار دسته بندی می شوند که شامل نیروی پیش برنده و شیوه رسیدن به هدف است.

علوی تبار، نیروهای پیش برنده را افراد داخل حکومت، فرا دستان جامعه با موقعیت راهبردی، فرو دستان جامعه و نیروهای خارجی خواند و اضافه کرد: شیوه ها هم می تواند خشونت آمیز یا مسالمت آمیز باشد.

وی ادامه داد: اگر نیروهای پیش برنده با شیوه ها را در نظر بگیریم و برخی راه ها مانند انقلاب دموکرات ها و دخالت نظامی را کنار بگذاریم، ۲ راه بیشتر برای دموکرات ها باقی نمی ماند که شامل " بهبود خواهی حکومتی" و "جنبش اجتماعی " است.

این فعال سیاسی، بهبود خواهی حکومتی را شامل روش مسالمت آمیز فرا دستان خواند که برای گذار از بحران به روش های دموکراتیک مسالمت آمیز روی می آورند و تصریح کرد: در جنبش اجتماعی نیز فرودستان جامعه به روش مسالمت آمیز، حرکت های دسته جمعی سازمان یافته ای را انجام می دهند و خط قرمز آنها، خشونت است.

وی با بیان اینکه نهادهای اصلی مردم سالاری در کشور مانند قوه مجریه، مجلس و شوراهای اسلامی، قدرت های محدودی دارند اما صفر نیست، اضافه کرد: آنها اگر برنامه و عزم دموکراتیک داشته باشند می توانند از همین قدرت محدود به خوبی استفاده کنند.

علوی تبار با اشاره به موضوع استعفای برخی وزیران، خاطرنشان کرد: استعفایی که مردم دلیل آن را ندانند به درد نمی خورد بلکه باید به عنوان مثال وزیر امور خارجه مشکلات سیاست خارجی را بنویسد، آن را به سران کشور ارسال و انتشار عمومی کند و سپس، استعفا دهد.

وی درباره رادیو و تلویزیون تاکید کرد: اگر این رسانه، دموکراتیزه نیست به آن بودجه ندهید و اگر زیر بار نظارت شورای عالی سیاستگذاری رادیو و تلویزیون نمی رود ، اقساط بودجه آن را مشروط کنید به تایید برنامه های گذشته آن توسط این شورا برسد.

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه باید به این شکل از ابزارهای دموکراتیک استفاده کنیم، گفت: یک نفر در وزارت امور خارجه که قدرت مقاومت داشته باشد می تواند جلوی جنگ را بگیرد به طوری که ما در آستانه جنگ با طلبان بودیم اما یک نفر در وزارت امور خارجه، جلوی آن را گرفت و اجازه نداد ما بی دلیل وارد باتلاق شویم.

علوی تبار اضافه کرد: اگر ما به خوبی از امکانات دموکراسی استفاده کنیم، کارآمد خواهد شد و این ابزار راهبردی بهبود خواهی حکومتی است هرچند ما جنبش اجتماعی را باید در نظر داشته باشیم که به معنی اقدام دسته جمعی سازمان یافته هدفمند با استفاده از روش های اعتراضی بدون خشونت است.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه عده ای می گویند چرا ما باید در انتخابات رای دهیم، تصریح کرد: عده ای می خواهند در ذهن مردم القا کنند که در انتخابات شرکت نکنند اما ما نباید آن را بپذیریم و بخشی از دلایلی که نتوانستیم از انتخابات استفاده کنیم به خودمان برمی گردد.

وی با اشاره به اینکه ظریف، بهترین مذاکره کننده است اما لزوما بهترین وزیر نیست، خاطرنشان کرد: وی باید در داخل کشور چانه زنی کند نه التماس و خواهش و به طور قاطع (بر روی مواضع خود) بایستد.

علوی تبار همچنین با تاکید بر اینکه نظامی ها باید پشت سر دیپلمات ها حرکت کنند، اظهارداشت: در بحث طالبان ما توانستیم با استفاده از ابزار امریکا، دشمنان اصلی را حذف کنیم چون دیپلماسی جلوتر از نظامی گری بود.

وی با بیان اینکه وقتی وزیران ناکارآمد و ضعیف گماشته می شوند راحت می توان آنها را ترساند زیرا خطا کرده اند، تصریح کرد: دولت باید از موضع طلبکارانه وارد شود و نیروهای قوی داشته باشد و به مردم، اتکا کند.

این فعال سیاسی، ریشه برخی از مشکلات کشور را داشتن قدرت بدون مسئولیت خواند و گفت: همه در کشورمان، اپوزوسیون هستند و تقوای بله دارند و اینکه چرا شان نهادهایی مانند مجلس پایین آمده، این است که آدم هایی که پای موضع خود بایستند، ندارد.

سیاست ورزی باید همراه با اصول باشد

علوی تبار با تاکید بر اینکه در سیاست کسی می ماند که اصول داشته باشند، افزود: افرادی مانند مصدق، بازرگان و خاتمی به این دلیل در تاریخ ایران ماندگار شدند که اصولی داشتند و از آن کوتاه نیامدند.

وی یکی از اصول اصلاح طلبان را پرهیز از خشونت در قبال افراد و اموال خواند و ادامه داد: ما همانقدر که از ترور دوستان خود ناراحت می شویم باید از ترور دشمنان نیز ناراحت شویم.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ به ما معترض شدند که چرا از اعتراضات حمایت نمی کنیم درحالیکه وظیفه ما دفاع از حق اعتراض است اما با خشونت موافق نیستیم.

وی با اشاره به اینکه اگر اصول داشته باشید جامعه به سمت شما برمی گردد، اضافه کرد: اما باید با جامعه حرف زد هرچند جامعه اکنون به شدت عصبانی است اما این فضای تخلیه است و نه عمل.

شرکت در انتخابات صفر و یک نیست

این فعال سیاسی با بیان اینکه شرکت در انتخابات صفر و یک نیست بلکه یک فرایند می باشد، گفت: ما ابتدا باید باهم گفت و گو کنیم که آیا می خواهیم در انتخابات شرکت کنیم یا نه و اگر به پاسخ بله رسیدیم برای اعلام حضور و تشکیل ستاد اقدام کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید در انتخابات قدم به قدم جلو رفت، افزود: این که به همه بگوییم بروید ثبت نام کنید، اشتباه است بلکه باید افرادی ثبت نام کنند که بتوان از آنها دفاع و برروی آنها سرمایه گذاری کرد.

علوی تبار ادامه داد: اگر جلوی فعالیت ستادهای انتخاباتی را گرفتند آنجا باید تصمیم بگیریم که آیا رایی در صندوق ها بیندازیم یا خیر.

وی توجه به بعد از انتخابات را نیز ضروری دانست و تصریح کرد: در دوره های گذشته، به بعد از انتخابات فکر نکردیم درحالیکه باید ببینیم بعد از انتخابات در این ساختار چه می خواهیم انجام دهیم و چه برنامه هایی داریم.

به گفته وی، انتقادها به فراکسیون امید زیاد است اما از بیرون، آیا کمکی یا طرحی برای آن آورده شد.

علوی تبار با بیان اینکه اکنون، جنگ اراده هاست، گفت: ما اگر می خواهیم با دنیا به آرامش برسیم و در داخل برنامه بلند مدت توسعه داشته باشیم نیاز به امید همراه با برنامه داریم.

وی افزود: اگر اصلاح طلبان به گذشته خود نگاه کنند می بینند که در جا نزده اند بلکه پیشروی هایی نیز داشتند و اگر زمانی گفتن برخی مسائل در کشور، تابو بود، اکنون عادی شده است.

این فعال سیاسی ادامه داد: مشکل ما این است که انگیزه ها را از دست داده ایم وگرنه می توان کارهایی کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره نظارت استصوابی توضیح داد: هدف ما، حذف نظارت استصوابی است و نباید انتظار داشته باشیم که آنها قدرتشان را با کسی تقسیم کنند بلکه ما باید قدرت های همسنگ آنها ایجاد کنیم و جامعه نشان دهد که یکپارچه است.

علوی تبار، ابزارهای اصلاح طلبان در مبارزه سیاسی را تعداد، تشکیلات و رسانه های گروهی ذکر و تصریح کرد: ما هنوز روی تشکیلات کار چندانی نکردیم از طرفی ظرفیت این همه حزب نداریم و تنوع حزبی ما بیشتر از ظرفیت ها نیروهاست بنابراین باید احزاب نزدیک تر، بلوک های مشترک ایجاد شود.

وی با تاکید بر اینکه ما نیازمند آموزش های مشترک هستیم، اضافه کرد: سازماندهی، بهترین راه برای ایجاد قدرت های همسنگ است.

این فعال سیاسی برخی از دغدغه های داخلی را سیاست خارجی، جنگ سرد و کار و اشتغال خواند و اظهارداشت: لازم است گام هایی برای کاهش جنگ سرد و ایجاد فرصت شغلی برداشته شود که نیاز به سرمایه گذاری بیشتر دارد.

علوی تبار به سفر اخیر رییس جمهوری به نیویورک اشاره و اضافه کرد: در این سفر مسائل جنگ سرد تا مرز حل شدن پیش رفت اما این ایران نبود که مانع تحقق آن شد بلکه در لحظه آخر، دیگر طرف توافق آن را لغو کرد.

وی ادامه داد: برخی علائم امیدوار کننده است و مسائلی که در نیویورک به نتیجه نرسید در جریان است و گفت و گوهای منطقه ای آغاز شده و ممکن است به نتیجه برسد.

علوی تبار در پاسخ به سوالی درباره اینکه اصلاح طلبان پس از انتخابات مجلس چه خواهند کرد، گفت: کارهایی در این زمینه در حال انجام است که در آینده به اطلاع دیگران می رسد و اینکه اگر در اقلیت قرار گرفتیم، تغییر چه قوانین و ارائه چه طرح هایی را در مجلس دنبال کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه قدرت را باید کنترل کرد، افزود: ما باید منتخبان را قبل از اینکه دیگران مواخذه کنند، کنترل و مواخذه کنیم و هیچ حزبی در کشور به اندازه اصلاح طلبان، نیروی کیفی ندارد اما چون سازمان دهی ندارد، خود را خنثی می کنند.

نتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اسفند امسال برگزار می شود.

این همایش توسط حزب اتحاد ملت ایران اسلامی منطقه استان اصفهان و با حضور جمعی از فعالان سیاسی و دانشجویان در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

۳۰۱۱/۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان مشارکت سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟

در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که فلسطین محور اجلاس سازمان همکاری اسلامی، تأثیر توافق احتمالی حماس و رژیم صهیونیستی بر تنش‌های منطقه، کلاه بیمه‌ای بر سر کارگران ساختمانی و بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

مروری بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان و اعتدالیون بیانگر آن است که آنان در خصوص انتخاب ریاست و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تحلیل های متعارضی مواجه هستند.

بر اساس احصاء صورت گرفته، اصلاح طلبان و اعتدالیون در بازنمایی از شرایط مجلس مبنی بر استیلای رادیکال ها، شدت گرفتن لابی ها برای هئیت رئیسه مجلس، سهم خواهی و سهم دهی ها متفق القول هستند اما در خصوص ائتلاف ها برای ریاست مجلس از سویی و میزان توان مستقل ها، اعتدالیون و اصلاح طلبان از جانب دیگر تحلیل های متعارضی را ارائه می کنند.

برگزاری دور دوم انتخابات و تعیین تکلیف فراکسیون‌های مجلس به ویژه انتخاب هیئت‌ رئیسه مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه آرمان ملی از توافق شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری اظهار توجه کرده و نوشته است:

انتخاب رئیس مجلس بحث مهمی است. ۱۴ اردیبهشت با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند. حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد.

این روزنامه در ادامه با تعیین نامزد برای هیئت رئیسه آینده مجلس نوشته است:

اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است. سیدمحمود نبویان، نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی از جمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده، البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان آناتومی یک رقابت می‌نویسد:

از مجموع این احوالات تدارک رقابت برخی جریانات اصولگرا برای رقابت با قالیباف بر سر کرسی ریاست مجلس دوازدهم دور از انتظار نبوده و نیست. در مقابل اما جریان قالیباف نیز از انسجام منتخبان مجلس دوازدهم حول محور ریاست او، حتی پیش از برگزاری دور دوم انتخابات می‌گویند! روزنامه اعتماد ضمن تلاش برای پرهیز از نام بردن طیف اصلاح طلبان در مجلس مدعی شد که مستقلین و اعتدالی ها حدود ۱۰۰ کرسی در مجلس دوازدهم داشته و از نقش موثر این نمایندگان برای رایزنی برای کسب کرسی های مجلس در صورت حمایت از ریاست محمدباقر قالیباف سخن به میان آورد. این روزنامه مدعی شد که صحبت هایی در خصوص انتخابات مسعود پزشکیان به عنوان نائب رئیس مجلس و کسب دو کرسی هیئت رئیسه و ریاست ۳ کمیسیون مجلس انجام شده است.

اما در شرایطی که روزنامه اعتماد از احتمال ائتلاف میان قالیباف و با طیف مستقلین و اعتدالیون سخن به میان می آورد اما روزنامه «هم میهن» مدعی احتمال ائتلاف قالیباف با پایداری ها و طیف رادیکال برای ریاست مجلس خبر می دهد.

هم میهن با بیان اینکه «جبهه پایداری مؤتلف با شانا اگر در مجلس بعدی بخواهد همسویی با جریانی را در پیش بگیرد، بعید است با نمایندگان راه‌یافته از لیست امنا و صبح ایران به ائتلاف و همراهی نرسد»، می نویسد: «مسلما این شرایط قطعاً به نفع قالیباف نخواهد بود و این امر هم موجب شده که این تصور ایجاد شود که قالیباف از همین حالا و در مجلس کنونی علاوه بر همراهی جریان تندروی موجود، سیگنال‌های مثبتی را به تندروها در مجلس بعدی ارسال کند تا بتواند موقعیت فعلی‌اش را در دور بعدی هم حفظ کند؛ از جمله اینکه برخی حتی احتمال بازگشت طرح‌هایی مانند طرح صیانت به دستور کار مجلس در روزهای پایانی را در همین مسیر عنوان کرده‌اند.»

این روزنامه همچنین می نویسد:

درست است که قالیباف حامیانی داشته و به پشتوانه آن پا به میدان انتخابات مجلس گذاشت اما حمایت آنها برای رسیدن به ریاست دوره دوازدهم مجلس کافی به نظر نمی‌رسد. احتمالاً میانه‌روها و طیف اقلیت‌ سیاسی مجلس در رقابتی که اگر بین گزینه تندروها و طیف قالیباف شکل بگیرد، دست به همراهی با او خواهند زد اما قالیباف برای رسیدن به ریاست، نیاز به آرای بیشتری دارد و اگر ضرورتی از بیرون بر حضور قالیباف بر ریاست مجلس به میان نیاید، قالیباف چاره‌ای جز جذب رای جبهه پایداری و طیف‌های همسو با آن (جریان «امنا» و «صبح ایران») ندارد که آن هم بدون امتیازدهی صورت نمی‌گیرد و حالا با توجه به شواهد و قرائن مطرح‌شده به نظر می‌رسد مذاکرات آغاز شده و اگر قالیباف با همین روند خواهان دستیابی به صندلی ریاست مجلس باشد، با توجه به اینکه در سابقه سیاسی او بالا و پایین و حرکت در طیف‌های مختلف اصولگرایی دیده شده است؛ احتمالاً با چهره جدیدی از قالیباف روبه‌رو خواهیم بود؛ چهره‌ای که برآمده از همراهی بیش از پیش با تندروهاست!

با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت که در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در بیان کرسی های متعلق به مستقلین مدعی هستند آرای مستقلین در جبهه اعتدالی ها و اصلاح طلبان می باشد، این طیف که از ۱۰۰ کرسی برای این طیف سخن به میان می آورند پیش از این از فقدان نیروهای اعتدالی و اصلاح طلب در مجلس سخن به میان می آوردند

اصلاح طلبان گرچه تحلیل های متعارضی از شرایط درونی مجلس ارائه می کنند اما کاملا روشن و مشخص است که به دنبال تولید شکاف در میان جبهه انقلاب بوده و تلاش می کنند با طرح برخی حواشی خود را به عنوان اقلیت موثر و تعیین کننده در فضای رسانه ای، بازنمایی کنند.

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران